Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61256

Vacature: Senior Engineer WTB voor Bude Innovative Solutions in Maastricht

VACATURENR lv-61256 (18-12-2017)

Budé Group bv is al meer dan 30 jaar actief in de wereld van industriële productieautomatisering, revisie en onderhoud. Ons doel is onze kennis en vakmanschap in te zetten om daarmee duurzame productiviteitsverbetering bij onze relaties te realiseren. Dit doen we door de integrale inzet van kennis, ervaring en innovatie op het gebied van werktuigbouwkunde, besturingstechniek en projectmanagement. Budé Group bv staat voor innovatie, technisch hoogstaand vakmanschap én voor langdurige relaties met haar klanten. Van kleine modificaties tot grote nieuwbouwprojecten: samen zoeken we naar de beste oplossing, waarbij optimalisatie en kostenbesparing vooropstaan. Onze klanten zijn met name actief binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Voor de projectenorganisatie Budé Innovative Solutions bv zijn wij in verband met uitbreiding op zoek naar een:

SENIOR ENGINEER WTB


In de functie van senior engineer WTB ben je verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige engineering van klantspecifieke installaties en machines. Een aantal voorbeelden van ontwikkelde installaties zijn onder andere (vol)automatische verpakkingsmachines, inpaklijnen, palletiseerinstallaties, begassingsmachines voor de slagroomindustrie, productierobots, enz. De werkzaamheden geschieden in het algemeen binnen multidisciplinaire projectteams. In het offertetraject zet je je deskundigheid in tijdens de conceptvorming en basic engineering om de vraag van de klant te vertalen in een werkende maatwerkoplossing. Tijdens de orderfase ben je verantwoordelijk voor zowel de basic engineering alsook het uitwerken van de detailengineering. Het detailleren van de constructies en het begeleiden van de junior engineers behoort eveneens tot je takenpakket. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines, zoals software- en elektro-engineering. Het werktuigbouwkundig team bestaat uit 4 personen en je rapporteert aan de afdelingsmanager.

Functie-eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met:
  • minimaal een afgeronde HBO-opleiding (werktuigbouwkunde / mechatronica)
  • ruime ervaring (minimaal 5 jaar) op senior niveau op het gebied van het engineeren van installaties en machines
  • een sterk conceptueel denkvermogen
  • je technische marktkennis ondersteunt je bij het kostenbewust ontwerpen van onze machines en installaties
  • een goed inzicht in aspecten, zoals engineeringsmethodieken, maakbaarheid en gebruik van 2D versus 3D
  • kennis op het gebied van de machinerichtlijn en ervaring met 3D CAD-software (SolidWorks).
  • je bent bekend met de Ehedg-richtlijnen en weet hoe je een machine binnen de voedingsmiddelenindustrie moet ontwerpen.

Als persoon ben je te omschrijven als iemand die zowel zelfstandig alsook in teamverband kan functioneren. Je beschikt over een sterke persoonlijkheid, je bent flexibel en praktisch ingesteld, professioneel, pro-actief en je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent één en al techniek, niet alleen in je werk, maar ook in je vrije tijd ben je actief met techniek (denk bijvoorbeeld aan sleutelwerk, designwerk, montagewerk enz). Gezien de (inter)nationale projecten beheers je de Duitse en Engelse taal goed en ben je, indien nodig, bereid om te reizen.

Geboden wordt
Werken bij Budé Innovative Solutions bv betekent werken in een afwisselende functie binnen een dynamische, innovatieve en technische omgeving. We werken aan complexe maatwerkprojecten die je uitdagen om je eigen grenzen te verleggen en je zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Wij zijn een informele organisatie en bieden je een passend salaris, een goed arbeidsvoorwaardenpakket en voldoende persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Interesse
Stuur je CV met motivatie naar vacatures@bude.com ter attentie van Joyce Wehkamp-Kuijpers. Voor meer informatie over de functie en het bedrijf kun je contact opnemen met Rob Budé via telefoonnummer 043 – 363 57 00.

E-mail  vacatures@bude.com
Meer info  www.bude.com