Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59711

Vacature: Manager Finance & Control voor Mexma Food in Kerkrade via Equipe

VACATURENR lv-59711 (11-09-2017)

Vacature: Manager Finance & Control voor Mexma Food in Kerkrade via Equipe

Onze opdrachtgever
Mexma Food produceert flour tortillas en tortilla based food solutions. Mexma Food is in 2006 opgericht en is gevestigd in Kerkrade. Het bedrijf is onderdeel van het familiebedrijf Dossche Mills in België en functioneert als zelfstandige organisatie. De Dossche Group is een familie bedrijf met ca. 285 medewerkers. Naast Mexma Food, behoren Flinn en Gourmand eveneens tot de Dossche Group. De organisatie is lean georganiseerd en sterk in het maken van snelle beslissingen. Mexma Food staat voor gegarandeerde kwaliteit. Door het kort opvolgen van relevante marktontwikkelingen en goede en snelle productontwikkelingen wil Mexma Food tot de top drie tortilla producenten van Europa gaan horen.
Mexma Food in Kerkrade telt ca. 80 medewerkers. In 2016 is er een nieuwe productielijn gestart hetgeen heeft geresulteerd in een gestage groei. De organisatie heeft de ambitie en het potentieel om verder te groeien. De doelstelling is dan ook om in 2020 het volume en de omzet te verdubbelen. Een dergelijke forse groeiambitie vereist een versteviging en versterking van de gehele organisatie, van processen tot managementinformatie.
Om de groeidoelstellingen en de verdubbeling van de omzet in 2020 te realiseren is er per direct een vacature ontstaan voor een

MANAGER FINANCE & CONTROL (0,8/1FTE)

Stevige, doortastende financial met een scherpe business sense


De uitdaging
De Manager Finance & Control heeft een absolute sleutelrol in de organisatie. Op basis van uw vakinhoudelijke kennis, uw doortastendheid en uw business sense neemt u de rol van strategische sparringpartner van de CEO. Voorts levert de Manager Finance & Control een belangrijke bijdrage aan de groei van de organisatie door onder meer het opstellen van forecasts, KPI’s, gestandaardiseerde processen en business cases waarnaar u op doortastende wijze kijkt. Tevens heeft u de verantwoordelijkheid voor een aantal aan u toebedeelde projecten. Hiertoe behoort onder meer de vakkundige inrichting van Navision waarbij de diverse vakgebieden in de organisatie goed moeten worden aangesloten op elkaar. Tot slot bent u eveneens verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de administratie en stuurt u een A&P Support Officer aan.

De functie-inhoud
Als Manager Finance & Control bent u verantwoordelijk voor tijdige en volledige rapportage van de maand- en jaarcijfers voor de interne organisatie en voor de Dossche Group. Daarbij draagt u tevens zorg voor de bijbehorende verklaring en onderbouwing van de cijfers. Voorts bent u verantwoordelijk voor het opzetten, bewaken en blijvend vervolmaken van de KPI-structuur. U bent de pro-actieve, drijvende kracht ten aanzien van acties die genomen moeten worden op basis van KPI-ontwikkeling. U draagt zorg voor het opzetten van de structuur voor control ten behoeve van de productie-omgeving (productie, techniek en logistiek) en u optimaliseert het kostprijscalculatieproces. Daarbij draagt u zorg voor een verbetering van de IT-structuur en houdt continue de vinger aan de pols ten aanzien van het up-to-date houden en uitbreidingen van het systeem.

Functie-eisen
U beschikt over afgeronde, relevante opleiding op HBO/WO-niveau. Tevens heeft u minimaal 8 – 10 jaar werkervaring in een productie omgeving. Kennis van de food-industrie is een pré. Voorts beschikt u over gedegen kennis van geautomatiseerde informatiesystemen, waaronder Navision, en heeft u ervaring met de inrichting hiervan. U haalt energie uit het zien én het pakken van kansen en het doorgronden van risico’s. U onderbouwt uw mening met betrouwbare financiële informatie en u bent gepassioneerd om het verhaal achter de cijfers te weten, hierop in te spelen en zodoende de organisatie verder te helpen. U legt de lat hoog voor u zelf en voor de ontwikkeling van de organisatie. Een pro-actieve werkhouding en uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift zijn vanzelfsprekend. U herkent zich in de kernwoorden resultaatgericht, sparringpartner, to the point, zelfstartend en zelfsturend; kortom drive!

Aanbod en arbeidsvoorwaarden
In de dynamische branche waarin Mexma Food opereert, wordt een uitdagende functie geboden binnen een organisatie met ambitieuze groeidoelstellingen. Daarbij biedt de organisatie een mooi en modern arbeidsvoorwaardenpakket.

Geïnteresseerd
Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om direct via onze website www.equipe-bv.nl op deze vacature te reageren. U vindt de functie terug onder vacaturenummer 7593.

Voor meer informatie over deze positie kunt u contact opnemen met Eveline Nelissen (Senior Consultant) op 06-55154554 of met Bas Thissen (directeur) 06-12286511. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor te Maastricht op 043-3299955.

Solliciteren
Meer info  www.equipe-bv.nl