Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59665

Vacature: Arbeidsmakelaar voor WSP Parkstad in Heerlen via Equipe

VACATURENR lv-59665 (07-09-2017)

Vacature: Arbeidsmakelaar voor WSP Parkstad in Heerlen via Equipe

Onze opdrachtgever De tekorten op de arbeidsmarkt nemen alsmaar toe, of het nu gaat om relatief ongeschoolde posities of posities voor hoogopgeleiden. Dit leidt tot een hoge belasting van de werkenden en remt bovendien de economische groei. Daarnaast staan er op dit moment om verschillende redenen mensen aan de kant die graag willen en kunnen werken. Werkgeversservicepunt (WSP) Parkstad is de nieuwe schakel tussen het bedrijfsleven en de overheid in de Parkstad-regio en is gespecialiseerd in de mogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (WSW en Participatiewet). WSP Parkstad is thuis in complexe vraagstukken op het gebied van arbeidsmarktbeleid en specifiek het concept van de inclusieve organisatie en mixed-people concepten. WSP Parkstad is niet alleen de specialist, maar levert naast de mensen ook de producten en diensten die nodig zijn om deze doelgroep duurzaam te kunnen plaatsen tegen een zo hoog mogelijke productiviteit. Om dit te bereiken adviseert het werkgevers o.a. op het gebied van werkgeversarrangementen, HRM strategie en reshoring. De ambities alsmede het vertrouwen binnen WSP Parkstad zijn hoog. Om dit tot een succes te maken, zijn er een aantal nieuwe functies in het leven geroepen welke samen met de bestaande organisatie deze ambitie waar moeten maken. Om deze reden is binnen de organisatie de vacature ontstaan van:

ARBEIDSMAKELAAR

- Ondernemende, resultaatgerichte bouwer –

(24/36 uur per week)


Doel van de functie De positie van Arbeidsmakelaar is een cruciale in de doelstellingen van het WSP. Als Arbeidsmakelaar bent u de enthousiaste kennisdrager van het WSP Parkstad concept en weet u dit concept concreet in de markt te zetten. Hiertoe onderhoudt u het bestaande netwerk en bent u continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en contacten om samenwerkingsrelaties aan te gaan. Op die manier weet u de regionale arbeidsmarkt te ontsluiten voor nieuwe innovatieve plaatsingsarrangementen gericht op duurzame participatie. Daarbij bent u een stevige adviseur die relaties aan zet tot nadenken en adviseert als het gaat om het anders inrichten van werkprocessen met de inzet van de medewerkers uit de doelgroep. Hierbij gebruikt u technieken als jobcarving, procesherontwerp en functiecreatie. U heeft hiervoor ondersteuning van specialisten binnen de organisatie.

Waar zijn we naar op zoek Voor deze spilfunctie zoeken wij een representatieve professional die duurzame relaties met regionale werkgevers kan opbouwen. U weet als geen ander de werkgevers te enthousiasmeren voor het participeren in innovatieve arrangementen die leiden tot de plaatsing van mensen uit de WSW en de Participatiewet. U bent in staat het WSP Parkstad concept op verschillende niveaus uit te dragen en daar werkgevers aan te committeren. U kent en doorziet de regionale arbeidsmarkt, daar weet u de verbindingen te leggen en new business te verwerven. U doorziet bedrijfsprocessen en u kunt over de grenzen van het bestaande heen kansen signaleren en concretiseren. Het aangaan van allianties met als doel het verbinden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers is uw passie, het vinden van een balans tussen financieel en sociaal rendement is daarbij uw leidraad.

Functie-eisen Voor deze positie beschikt u over een afgeronde opleiding op minimaal HBO/Bachelor-niveau in combinatie met relevante werkervaring. Daarbij staat u bekend om uw zeer sterke communicatieve en commerciële vaardigheden. Voorts bent u een conceptueel denker met het nodige bedrijfskundige inzicht die weet hoe processen (productie-, supply chain-, administratief) in organisaties werken; een netwerker die makkelijk verbindt en mensen kan overtuigen. Termen als gedreven, energiek, zelfstandig en resultaatgericht passen één-op-één bij uw natuur. Tot slot beschikt u over een goede beheersing van de Engelse en Duitse taal.

Aanbod en arbeidsvoorwaarden Geboden wordt een uitdagende, nieuwe functie binnen een dynamisch werkveld en binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De functie biedt een professional de ruimte om de functie nog verder vorm te geven. De functie is indicatief ingeschaald in schaal 11 (CAR-UWO). Het betreft in eerste instantie een positie van een jaar waarbij bij gebleken geschiktheid de arbeidsovereenkomst voortgezet zal worden.

Geïnteresseerd Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om direct via onze website www.equipe-bv.nl op deze vacature te reageren. U vindt de functie terug onder vacaturenummer 7585.

Voor meer informatie over deze positie kunt u contact opnemen met Andy Rossel (Talent & Acquisition Manager) op 06-20490247 of met Bas Thissen (Directeur) op 06-12286511. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor te Maastricht op 043-3299955.

Solliciteren
Meer info  www.equipe-bv.nl