Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59647

Vacature: Manager Development voor Sekisui Alveo in Roermond via Equipe

VACATURENR lv-59647 (06-09-2017)

Vacature: Manager Development voor Sekisui Alveo in Roermond via Equipe

Onze opdrachtgever Sekisui Alveo werd opgericht in 1971 en maakt sinds 1973 volledig deel uit van Sekisui Chemical Co. Ltd. (Japan), een toonaangevend, wereldwijd concern met liefst 24.000 medewerkers. De hoofdzetel van Sekisui Alveo is gevestigd in Luzern, Zwitserland. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige polyolefine schuimen, hoofdzakelijk in Europa en Zuid-Amerika. Productontwikkeling en een state-of-the-art productieproces zijn de belangrijkste elementen van de business strategie. Het in Roermond gevestigde Sekisui Alveo BV is één van de drie Europese productiefaciliteiten. Met 400 medewerkers en een state-of-the-art productieplant ontwikkelt en produceert Sekisui Alveo BV producten voor diverse industriële marktsegmenten. Deze producten worden door het hoofdkantoor Sekisui Alveo AG op de markt gebracht. Sekisui Alveo AG is met 600 medewerkers de preferred supplier op de Europese markt met betrekking tot de productie en distributie van foam. Het aanhoudende succes is gebaseerd op continue innovatie en zorgvuldig opgebouwde relaties met haar klanten.

Binnen de organisatie is de vacature ontstaan van:

MANAGER DEVELOPMENT

- ondernemende pionier en verbinder met sterke people- en project management skills -

Doel van de functie Continue innovatie van haar producten en processen is één van de belangrijkste strategische doelstellingen van Sekisui Alveo. Op deze manier levert men toegevoegde waarde voor haar klanten en onderscheidt men zich van haar concurrenten. Als Development Manager bent u verantwoordelijk voor nieuwe product- en procesontwikkeling binnen Sekisui Alveo BV waarmee u een zeer belangrijke bijdrage aan het toekomstige succes van de organisatie levert.

De opdracht Uw belangrijkste verantwoordelijkheid is het geven van invulling aan de strategische ambitie om het technologische leiderschap en concurrentievermogen van de organisatie verder te verhogen. Hiervoor beschikt u over een stevig team van gekwalificeerde Engineers en Technicians. De kern van de doelstellingen van de afdeling Development ligt in het ontwikkelen van disruptieve oplossingen om de (machine)productiviteit te verhogen, de productkwaliteit verder te versterken en de time-to-market van nieuwe producten en technische oplossingen conform de wens van de markt te versnellen. Hierbij spelen de medewerkers van uw afdeling een cruciale, vaak leidende (project technische) rol. Als eindverantwoordelijke draagt u er zorg voor dat de verschillende projecten binnen de scope van timing en budget en tegen de vooraf bepaalde kwaliteit worden opgeleverd. Sterke verbindende en projectmanagementvaardigheden zijn hierbij cruciaal. Hierbij coacht u uw medewerkers naar het volgende nieuwe van (persoonlijke) ontwikkeling en fungeert u als hun klankbord en sparringpartner. In deze rol rapporteert u rechtstreeks aan de Chief Technology Officer en bent u lid van het Europese Technology Management Team. Daarbij werkt u nauw samen met uw collega’s van het lokale Plant MT.

Functie-eisen Voor deze positie beschikt u over een afgeronde, relevante opleiding op post-HBO/academisch niveau zoals Chemical Engineering, Polymer- of Process Technology. Daarbij beschikt u over minimaal 5 jaar relevante werkervaring in product- en/of procesontwikkelingsomgeving met een sterke interface met productie. Voorts bent u een bewezen people manager die mensen kan coachen en ontwikkelen en hen weet te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen. Verder heeft u een uitgebreide kennis van- en ervaring met project- en programmamanagement. Uw kenmerkt zich daarnaast door uw sterke proces- en mensgerichtheid.

Uw verbale en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels zijn uitstekend te noemen waarbij kennis van de Duitse taal een pré is. Competenties als planmatig, gestructureerd, resultaatgericht, ondernemend, creatief en betrokken completeren verder uw persoonlijkheid. Tot slot is het hebben van ervaring met product- en procesontwikkeling in de plastics en/of polymeren en kennis van geavanceerde extrusie technologieën een absolute pré.

Aanbod en arbeidsvoorwaarden Sekisui Alveo biedt een informele en professionele werkomgeving, met alle ruimte voor initiatief en ontplooiing. Deze baan biedt een unieke mogelijkheid voor een gekwalificeerde en ambitieuze persoon om de functie en doelen zelf vorm te geven. De positie wordt gewaardeerd met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om direct via onze website www.equipe-bv.nl op deze vacature te reageren. U vindt de functie terug onder vacaturenummer 7590.

Voor meer informatie over deze positie kunt u contact opnemen met Andy Rossel (Talent & Acquisition Manager) op 06-20490247 of met Bas Thissen (Directeur) op 06-12286511. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor te Maastricht op 043-3299955.

Solliciteren
Meer info  www.equipe-bv.nl