Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59610

Vacature: Business Developer Logistiek voor Liof in Venlo

VACATURENR lv-59610 (05-09-2017)

Vacature: Business Developer Logistiek voor Liof in Venlo

BUSINESS DEVELOPER LOGISTIEK

(Fulltime, 40 u per week)


Organisatie
LIOF is met ruim 40 medewerkers dé uitvoeringsorganisatie van het regionaal economisch beleid voor de provincie Limburg. Dit doen we namens het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij stimuleren we de economische structuurversterking in Limburg en creëren we groei en banen. We richten ons daarbij op het Limburgse MKB, met een focus op de sterke Limburgse sectoren industrie en logistiek. Ook werken we voor bedrijven in deze sectoren die aansluiten op de vier Limburgse campusdomeinen: agro/food, materials, smart services en healthcare.

LIOF helpt het MKB van ‘voor de start tot voorbij de finish’ met innoveren en het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. We financieren de start en groei van kansrijk MKB. Ook werft LIOF buitenlandse bedrijven en zorgen we dat hun vestiging en ontwikkeling in Limburg soepel verloopt. Tot slot schept LIOF de voorwaarden voor verdere ontwikkeling van de sectoren industrie en logistiek.

In onze manier van werken laten we ons steeds leiden door onze kernwaarden klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, deskundig en betrokken.

Afdeling
De afdeling Business Development heeft als taak het werven van niet-Limburgse en buitenlandse bedrijven, het scheppen van voorwaarden zodat bedrijven actief in de sectoren industrie, logistiek en agro/food zich verder kunnen ontwikkelen en het actief ondersteunen van die bedrijven hierbij.

Op deze afdeling zijn diverse Business Developers werkzaam onder aanvoering van de Manager Business Development. In verband met een interne promotie is er een vacature voor een fulltime Business Developer Logistiek, uitvalsbasis Venlo.

Functie
Doel van de functie is het ontwikkelen van innovatieprojecten en business cases voor vernieuwende producten en/of diensten binnen het Limburgse MKB. Je richt je hierbij specifiek op de sector Logistiek, passend bij de focus van LIOF.

Je ontplooit de volgende activiteiten:
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van een deel van het sectorplan Logistiek. Daarvoor verdiep je je in actuele ontwikkelingen (bijvoorbeeld synchromodaal vervoer) en zorg je dat je op dit terrein een kennisbaken bent en inspirerend werkt.
 • Daarnaast initieer je ideeën voor innovatieve producten en/of diensten onder andere door de ondernemer uit “balans” te brengen door nieuwe inzichten en cross overs te presenteren.
 • Je screent ideeën op potentie en bepaalt of ze kansrijk zijn, onder andere in termen van haalbaarheid en toekomstig rendement.
 • Samen met andere stakeholders ontwikkel je kansrijke ideeën tot innovatieprojecten en zorg je voor het laten financieren van deze projecten. Aansluitend ontwikkel je business cases voor deze innovatieve producten of diensten, vaak in samenwerking met collega’s van Participatie & Financiering.
 • Verankeren van buitenlandse vestigingen in de BV Limburg.

Je bent succesvol in deze rol als je het Limburgse MKB stimuleert en ondersteunt door innovatieprojecten en business development cases te initiëren en te ontwikkelen. Hiervoor is een hoge mate van deskundigheid nodig binnen het aandachtsgebied waar jouw focus op ligt. Je ontwikkelt deskundigheid op het specifieke gebied, bouwt een netwerk op en je zorgt voor de verbinding tussen deze twee.

Profiel
Je hebt een aantoonbare drive om kansen te identificeren en deze om te zetten in realiteit op basis van een resultaatgerichte en op draagvlak gebaseerde aanpak. Tevens ben je in staat meerdere projecten tegelijkertijd te managen. Jouw persoonlijkheid heeft impact op de omgeving.

Daarnaast beschik je over:
 • Een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleidingsrichting (Technische) Bedrijfskunde of Logistiek met een aantoonbare businessverbreding.
 • Tenminste 5 jaar werkervaring opgedaan in een verladende organisatie of bij een dienstverlener met focus op logistiek.
 • Brede kennis van markt- en technologische ontwikkelingen in de logistieke sector alsmede business development-ervaring.
 • Inlevingsvermogen in de rol van de ondernemer c.q. de DGA, zonder op zijn of haar stoel te gaan zitten.
 • Goed ontwikkelde analytische, financiële, commerciële en communicatieve vaardigheden.
 • Een sterk netwerk met oog voor de belangen van diverse stakeholders en het vermogen om effectief te opereren in een commerciële en politieke werkomgeving.
 • Een flexibele houding, waardoor je je moeiteloos aanpast aan continue veranderende business omgevingen en waarbij je ook in staat bent je communicatie aan te passen aan de verschillende niveaus waarmee je communiceert.
 • Tenslotte ben je een teamspeler, integer, inspirerend, betrouwbaar, resultaatgericht en proactief.

Aanbod
LIOF biedt je de kans om het verschil te maken binnen de Limburgse economie. Je krijgt een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg. LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling met het perspectief van een vaste aanstelling.

Reactie
Aanvullende informatie over de activiteiten van NV LIOF tref je (elders) aan op de website: www.liof.nl. Voor verdere informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Bert de Wit, Manager Business Development, telefoonnummer 043 3280280. Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 27 september 2017 per e-mail: vacatures@liof.nl t.a.v. Ilse Bocken, o.v.v. vacaturenummer BD1703.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden vanaf week 39.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  vacatures@liof.nl
Meer info  www.liof.nl