Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59593

Vacature: Initial Buyer voor Neways in Echt

VACATURENR lv-59593 (04-09-2017)

Vacature: Initial Buyer voor Neways in EchtINITIAL BUYER, LOCATIE ECHT

Aan jou als initial Buyer de uitdaging om met diverse leveranciers en afdelingen binnen de volledige breedte van de Neways organisatie in contact te zijn en te zorgen voor optimale inkoop van materialen. Wil jij deze uitdaging aangaan binnen een dynamische technische organisatie waarbij je veel vrijheid in je functie hebt en je wordt uitgedaagd om te ontwikkelen? Dan is deze spilfunctie van Initial Buyer iets voor jou. Jij: een stap in je carrière in een baan met vrijheid en uitdaging waarbij je ruimte krijgt om je eigen ideeën te ontplooien. Wij: een optimaal presterend netwerk van leveranciers zodat onze productie vlekkeloos kan verlopen!

Wat ga je doen als Initial Buyer?
Als Initial Buyer weet jij als geen ander hoe je, in samenwerking met Corporate Procurement, zorgt voor een gedegen netwerk aan leveranciers zodat onze productie optimaal kan verlopen. Vanuit jouw kennis en ervaring weet jij hoe je leveranciers verder ontwikkelt op het gebied van techniek, logistiek, prijs en kwaliteit (QLTC). Naast thema’s als reductie van leveranciers en focus op leveranciers performance word je ook uitgedaagd op logistieke inregelingen met leveranciers en verdere supply chain optimalisaties. Ook ben je als Initial Buyer het eerste escalatieniveau vanuit de operatie en mede verantwoordelijk voor de inkoop parameters in het ERP pakket. Je rapporteert aan de Supply Chain Manager en werkt nauw samen met de operationele inkopers in je werkveld en de andere commodity buyers. De afdeling is volop in ontwikkeling, en jij kan een essentiële bijdrage leveren in de verdere professionalisering.

Tot je taken behoren verder:
 • proactief werken aan continue verbetering van de performance en het vervullen van een voortrekkersrol binnen relevante verbeterprocessen;
 • initiëren en uitvoeren van vernieuwingsprojecten die moeten leiden tot lagere Total Cost of Ownership en een hogere materiaalbeschikbaarheid;
 • als Supplier Accountmanager (SAM) verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de leverperformance van een select aantal leveranciers voor alle Neways Operating Companies in de Neways group;
 • mede opstellen van het inkoopbeleid en het richting geven aan vernieuwingsprocessen;
 • bezoeken van leveranciers, maken van afspraken en het voeren van onderhandelingen;
 • inregelen van bestelparameters om een optimale materiaalbeschikbaarheid te garanderen;
 • houden en opvolgen van business reviews met je belangrijkste leveranciers;
 • vertegenwoordigen van de inkoopdiscipline in multidisciplinaire projectteams;
 • het aansturen van operationele inkopers uit het componententeam.

Wat vragen we van je als Initial Buyer?
Als persoon ben je zelfstandig en daadkrachtig en in staat om op een hoog abstractieniveau naar je leveranciers en hun performances te kijken. Je hebt veel contact met diverse partijen en het is daarom erg belangrijk dat je op een heldere en duidelijke manier kunt communiceren waarbij je altijd gevoel blijft houden voor de interne en externe klant. Vanuit jouw kennis en ervaring ben je in staat om de juiste vragen te stellen om zo de behoeften en belangen van je omgeving te begrijpen. Je maakt duidelijke keuzes en weet deze boodschap op een goede manier over te brengen. Naast dat je zelfstandig bent in je functie, zoek je teamleden op om te sparren en van elkaar te leren. Vanuit je natuurlijke wil om te ontwikkelen en verbeteren draag je op een proactieve manier bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Verder vragen we:
 • een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Inkoop, Logistiek, Bedrijfskunde of Commerciële Economie;
 • NEVI 1 en 2 of bereid om deze opleiding te volgen;
 • ervaring met de initiële inkoop van elektronica componenten is een pre;
 • ervaring in de elektrotechniek is een pre;
 • ervaring met ERP pakketten, bij voorkeur BAAN;
 • goede kennis en ervaring met MS Office Word, Excel en Powerpoint;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels, Duits is een pre;
 • fulltime beschikbaarheid;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Venlo, Aken, Maastricht.

Wat bieden wij je als Initial Buyer?
In de rol van Initial Buyer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • Flexibele begin- en eindtijden
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

Waar kom je te werken als Initial Buyer?
Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Cable & Wire Solutions, gevestigd op de Voltaweg te Echt, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productverbetering, assemblage en het onderhoud van hoogwaardige functionele kabel assemblies. Werken bij Neways Cable & Wire Solutions voelt als werken binnen een familiebedrijf met ruim 100 medewerkers, waar loyaliteit, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel staan. Er wordt gewerkt aan high mix en low volume samenstellingen die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden verkocht. Klanten zijn veelal actief in de marktsegmenten defence, semicon en industrieel.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Ángela Castaño Estévez, recruiter, via +31-628079800. Ángela legt je graag uit wat de functie Initial Buyer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
E-mail  recruitment@werkenbijneways.nl
Meer info  www.neways.nl