Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59529

Vacature: Project Manager / Project Engineer voor Sappi in Maastricht via Limbourg & Partners

VACATURENR lv-59529 (30-08-2017)

Vacature: Project Manager / Project Engineer voor Sappi in Maastricht via Limbourg & Partners

Limbourg & Partners® is een gespecialiseerd intermediair in executive search en interim-management voor topkader op de Euregionale arbeidsmarkt. Limbourg & Partners werft, selecteert en plaatst zowel “high potentials” als (top)managers op tijdelijke alsook permanente basis bij, en voor ondernemingen en instellingen; garandeert volledige discretie, een hoog inlevingsvermogen en een flexibele instelling; biedt snel en alert oplossingen waarbij de eisen en wensen van de klanten (organisatie en kandidaat) centraal staan.

Het bedrijf:
Onze opdrachtgever Sappi Maastricht/Lanaken maakt onderdeel uit van Sappi Europe en is de grootste producent van Europa van gestreken grafisch papier dat wordt gebruikt voor kwalitatief hoogwaardige tijdschriften, catalogi, boeken en high-end reclamedrukwerk. Het hoofdkantoor van de onderneming bevindt zich in de Belgische hoofdstad Brussel. Sappi Europe staat bekend om haar innovatieve kwaliteitsmerken; Magno™, Quatro™, Vantage™, Royal, Galerie™ en GalerieArt™. Algro®, Leine®, Parade® en Fusion® zijn de kwaliteitsnamen voor innovatieve oplossingen in speciale papieren en karton. Meer informatie over Sappi is te vinden op www.sappi.com

Sappi Maastricht produceert Grafisch karton en Verpakkingskarton in de gramgewichten 200 tot 450 gram/m2. Dit papier leveren wij éénzijdig of tweezijdig gecoat aan de markt, in rollen van diverse diameter of als vellen in zeer diverse formaten. Ons grafisch papier is zeer geschikt voor vervaardigen van tijdschriften, brochures en catalogi. Ons verpakkingskarton is uitermate geschikt voor het vervaardigen van hoogwaardige verpakkingen waarbij bedrukbaarheid en verwerkbaarheid een belangrijke rol spelen. Ons papier voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en draagt bij aan een efficiënt drukproces. Door de centrale ligging in Europa kan Sappi Maastricht zijn producten snel en efficiënt leveren in héél West-Europa.

PROJECT MANAGER/PROJECT ENGINEER

(Met bij voorkeur een chemisch technologische achtergrond)


Doel van de functie:
Als Project Manager / Project Engineer plan je, implementeer en beheer je multidisciplinaire (<1,85 mio) investeringsprojecten en neem je deel aan grotere (>1,85 mio) projecten in lijn met het Sappi business plan. Je voert analyses uit van kosten-en energie-efficiënte processen en “state of the art” productie. Je neemt deel aan het ontwikkelen van strategische concepten voor Maastricht en/of Lanaken en je begeleid de implementatie van kwaliteits-, gezondheids-, veiligheids-en milieubeleidzaken van het bedrijf. Ontwikkeling en implementatie van project management, en de harmonisatie van projectrichtlijnen-en standaarden.

Verantwoordelijkheden:
 • Verantwoordelijk voor technische en technologische studies en voorbereiding voor normale CAPEX investeringsprojecten voor de mills in Maastricht en/of Lanaken van pulp- en papierproductie tot Utilities.
 • Het bedenken en uitvoeren van de benodigde handelingen met betrekking tot afval/afvalwater, energieconsumptie, uitstoot, klimaat en andere milieurelevante parameters.
 • Het bijdragen aan de voorbereiding van het jaarlijkse investeringsplan, door het doen van voorstellen en het maken van studies.
 • Project Management, implementatie, coördinatie, aansturen en monitoren van normale CAPEX investeringsprojecten (<1,85 mio) in Maastricht en/of Lanaken.
 • Lokale ondersteuning voor CT&E Project Management in het implementeren, coördineren, aansturen en monitoren van grote CAPEX Investeringsprojecten (>1,85 mio) in Maastricht en/of Lanaken;
 • Het verzekeren en bijhouden van vastgestelde targets als projectinhoud, technologische uitvoering en bepaling van een tijdlijn, mijlpalen en controlling.
 • Het ontwikkelen en voorstellen doen voor technologische “beste in deze klasse” concepten en onderzoek doen naar kostenbesparingsmogelijkheden.
 • Het ondersteunen van technologische verzoeken vanuit de fabriek vanwege speciale “know how”.
 • Het informeren van en doorgeven van informatie aan lokale T&E afdelingen en Sappi Maastricht/Lanaken over technische en technologische innovaties.
 • Het ontwikkelen, implementeren en borgen van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu richtlijnen vanuit het bedrijfsbeleid van Sappi.

Uw profiel:
 • Technische Bachelor/Master degree (bij voorkeur Chemische Technologie / Procestechnologie).
 • Minimaal 5 jaar ervaring (in de industriële sector) met het begeleiden/ managen van projecten.
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en (liefst ook) Duits.
 • Teamplayer, maar ook grote mate van zelfstandig kunnen werken.
 • Hands on mentaliteit en in staat om knopen door te hakken.
 • Kunnen schakelen en communiceren op diverse niveaus intern en extern.
 • Probleem oplossend vermogen, analytische vaardigheden, ondernemend en een heldere visie op innovatie.
 • Flexibel, servicegericht en een proactieve en ondernemende instelling.
 • Het af en toe maken van dienstreizen is onderdeel van de functie.

Wat biedt men:
 • Werken in een internationale organisatie met prettige collega's in een technisch geavanceerde en dynamische omgeving.
 • Medewerkers hebben vele carrière- en promotiemogelijkheden binnen de organisatie. Je krijgt de kans om met talentvolle mensen samen te werken.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen.

Heeft u belangstelling; vul uw gegevens in via onze website www.limbourg.eu. Wie zich reeds in ons bestand bevindt, wordt automatisch in de voorselectie betrokken.

Maastricht *Arnhem * Berlin * Düsseldorf * Essen * Köln

Solliciteren
Meer info  www.limbourg.eu