Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59333

Vacature: International Account Manager Road Safety voor Laura Metaal in Eygelshoven

VACATURENR lv-59333 (17-08-2017)

Vacature: International Account Manager Road Safety voor Laura Metaal in Eygelshoven

Wat is jouw opdracht?
Laura Metaal Road Safety ontwikkelt, produceert en levert road safety producten zoals vangrails, tijdelijke verkeersbarriers en anti-terrorisme afzettingen. Het bedrijf heeft de ambitie om zich steeds verder te onderscheiden met nieuwe gepatenteerde producten die rechtstreeks of via distributeurs naar de markt gebracht worden.

Het is jouw opdracht om het succes in de Europese markt verder te ontwikkelen. De aandacht gaat daarbij voornamelijk uit naar de verkoop van mobiele barriers en anti-terrorisme afzettingen (80%). Daarnaast ondersteun je je directe collega bij de verkoop van geleiderailsystemen en handelsproducten (20%).

Hoe ga je dat aanpakken?
Dagelijks werk je aan complexe internationale projecten op het gebied van road safety. Je reist door Europa (ongeveer 50% van je tijd) om klanten te bezoeken. Gesteund door engineering, marketing communicatie en de commerciële binnendienst, help je de klant met het invullen van specifieke oplossingen voor specifieke verkeersvraagstukken.

De aandacht gaat vooral uit naar de verkoop van mobiele verkeersbarriers en anti-terrorisme afzettingen (tijdelijke installaties). Ongeveer 80% van de tijd ben je daarmee bezig. De resterende 20% van de tijd ondersteun je je directe collega bij de verkoop van permanente installaties in de Benelux. Denk daarbij aan geleiderailsystemen en handelsproducten. Je gaat samenwerkingsverbanden opzetten met klanten en distributeurs.

In deze functie rapporteer je aan de Director Road Safety & Business Development. Ook werk je intensief samen met je directe collega. Jullie zijn elkaars vervanger en werken naadloos samen.

Wat breng je daarvoor mee?
 • Afgeronde wo- of hbo-opleiding;
 • Relevante internationale sales ervaring;
 • Zelfstandige, flexibele en gedreven persoonlijkheid;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal;
 • Beheersing van Duits, Frans of een andere Europese taal is een pre;
 • Bereidheid om naar schatting 50% van de tijd te reizen in Europa.

Waar ga je dit doen?
Laura Metaal Road Safety is ontwikkelaar, producent en leverancier van bermbeveiligingsproducten zoals vangrails, tijdelijke verkeersbarriers en anti-terrorisme afzetting. Met een sterke eigen range aan producten zijn ze wereldwijd actief.
Flexibiliteit is waar Laura Metaal Road Safety sterk in is. Het is dé specialist in het leveren van specifieke oplossingen voor specifieke vraagstukken.
Het bedrijf heeft de ambitie om zich steeds verder te onderscheiden met nieuwe gepatenteerde producten die rechtstreeks en via distributeurs naar de markt gebracht worden.

Historie
1937 N.V. IJzerwerk Hollander wordt opgericht
De geschiedenis van Laura Metaal begint in 1937. In dat jaar start Erich Hollander een (zuster)vestiging in Spekholzerheide (Kerkrade-West) genaamd N.V. IJzerwerk Hollander. Deze firma koopt schroot van de mijngebieden in Nederland, België en Duitsland en levert het aan de staalfabrieken van Hoogovens. Daarnaast ontwikkelt en produceert IJzerwerk Hollander verschillende producten voor de mijn- en tunnelindustrie in Zwitserland en Frankrijk. In 1963 loopt de mijnindustrie ten einde en na een aanvankelijk moeilijke periode, richt IJzerwerk Hollander zich op het bestaande productenassortiment in bestaande markten.
1968: nieuwe eigenaren
In 1968 wordt IJzerwerk Hollander gekocht door Laura & Vereeniging samen met Hoogovens. De firma gaat onder de naam Laura Metaal N.V. verder op bestaande markten, maar het productassortiment wordt ook uitgebreid met nieuwe producten zoals vangrails en warmgewalste persdelen voor de zware transportindustrie.
1973: verhuizing naar Eygelshoven
Door noodzakelijke uitbreiding en onder druk van de lokale gemeenschap verhuist de fabriek in 1973 naar Eygelshoven. De naam wijzigt van Laura Metaal N.V. in Laura Metaal B.V. Vanaf dat moment breidt het productassortiment zich verder uit met onder andere zeecontainers en stalen constructiewanden.
1988 Vestiging Maastricht wordt geopend
In 1988 opent Laura Metaal BV een tweede vestiging in Maastricht op het industrieterrein Beatrixhaven. De hoofdactiviteiten zijn het decoilen van warmgewalst materiaal en het beitsen van platen.
1994: overname Staalcenter Roermond en opening vestiging Beverwijk
Laura Metaal neemt in 1994 Staalcenter Roermond over, een verwerker van staal en plaat van de Koninklijke Hoogovens. Naar aanleiding hiervan wijzigt in 1995 de naam van de Maastrichtse vestiging in Laura Staalcenter Maastricht en de Eygelshovense vestiging in Laura Metaal Eygelshoven.
Laura Staalcenter Maastricht opent een nieuwe vestiging in Beverwijk. Hier wordt restmateriaal afkomstig van Koninklijke Hoogovens in IJmuiden opgeslagen en gedistribueerd.
1996: brandsnijcentrum
In 1996 neemt Laura Metaal Eygelshoven het brandsnijcentrum van het voormalige Staalcenter Roermond over.
2003: de nieuwe Sundwig Kohler lijn
Laura Staalcenter Maastricht investeert in 2002 in een Sundwig decoilinstallatie die in 2003 in gebruik genomen wordt. Deze nieuwe installatie heeft de mogelijkheid om hoge sterkte stalen van coil tot diverse plaatformaten te verwerken.
2003: concentratie in Eygelshoven
In 2003 worden de bewerkingsactiviteiten van Laura Staalcenter Roermond naar Eygelshoven overgeheveld. De doelstelling hiervan is een concentratie van de bewerkingsactiviteiten van Roermond en Eygelshoven op één locatie. De bedrijfsvoering wordt gecontinueerd onder de naam Laura Metaal Eygelshoven.
2007: in gebruik name van de nieuwe platenbeitsbaan te Maastricht
Laura Metaal Staalcenter Maastricht beschikt met deze nieuwe platenbeitsbaan over een unieke, zelf ontwikkelde installatie. Deze kan platen op continue wijze beitsen met een kwaliteit die niet van contibeitsen te onderscheiden is.
2009: Hoge-sterkte decoillijn wordt geïnstalleerd
In 2009 investeerde Laura Metaal in de een zware decoillijn voor hoge-sterktestaal, de FIMI. Deze lijn kan tevens knippen tot 20 mm dikte.
2010: CE-certificaten voor bermbeveiliging
In 2010 werden de eerste CE-(conformiteits-)certificaten op Bermbeveiligingsproducten behaald. Het CE-(conformiteits-)certificaat werd in feite een bevestiging dat Laura Metaal Eygelshoven van het product de conformiteit met alle toepasbare richtlijnen kon bewijzen, en wordt gezien als paspoort tot de Europese handelsmarkt.
2011: Laura Metaal Staalcenter Maastricht volledig overkapt
In 2011 wordt gestart met het bouwen van twee nieuwe hallen in Maastricht. Alle inkomende coils worden nu binnen opgeslagen, dit is weer een stap richting steeds hogere kwaliteit van de dienstverlening.
2011: Laura Metaal Fabrications investeert in een pons laser machine van Trumpf
De Trumatic 600L is de laatste aanwinst van Laura Metaal Fabrications.
2014: Laura Metaal Fabricatoins investeert in een 2000tons kantbank van 14 meter.
2017: Laura Metaal Fabrications investeert in een grote lasrobot met twee portalen van elk 14 meter.

Wat krijg je ervoor terug?
 • Uitdagende internationale projecten op het gebied van road safety;
 • Werken bij een toonaangevend bedrijf met hoogwaardige technische oplossingen;
 • Ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke groei;
 • Ondersteuning door een directe collega, engineering, marketing en een commerciële binnendienst;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Welke producten/diensten?
Belangrijkste producten zijn verkeersbarriers voor tijdelijke of permanente verkeersoplossingen.

BarrierGuard 800
De BarrierGuard 800 (BG800) wordt in principe als een tijdelijke barrier toegepast bij werk-in-uitvoering situaties. De barrier wordt gebruikt voor de veiligheid voor wegwerkers; als afscherming van werkvakken en om het verkeer in goede banen te leiden; als afscheiding tussen rijstroken. De barrier kan los op het wegdek worden geplaatst, of worden verankerd in wegdek of berm, of worden aangesloten aan bestaande constructies.

BarrierGuard 600
De BarrierGuard 600 is een kleinere barrier die vooral gebruikt wordt voor zogenaamde rijbaanscheiding.

Naast de barriers zijn er de geleiderails
Laura Metaal produceert en levert een grote variëteit aan geleiderails. Oplossingen voor snelwegen, bruggen, regionale wegen zijn allemaal beschikbaar. Ook innovaties als houten geleiderail zitten in de productenportfolio.

Heb je interesse?
 • Referentienummer: LMTL172
 • Specialisme: Sales
 • Standplaats / rayon: Home-office based | Kantoor: Eygelshoven | Werkgebied: Europa

Interesse in uitdagende technische vraagstukken als het gaat om veiligheid op de weg? Reageer nu!

Voor meer informatie over deze vacature (LMTL172) neem je contact op met Umut Erdogan en Peter van Geel op 088-6070100.

Kijk ook eens op www.laurametaal.nl/road-safety-homepage

Solliciteren
Meer info  www.laurametaal.nl